NOS Sport

Heemskerk baalt: ik deed eigenlijk alles goed

Teleurgestelde Heemskerk: ik heb het eigenlijk heel goed gedaan

Eigenlijk deed Femke Heemskerk alles goed in de finale van de 200 meter vrije slag. Ze lag het grootste deel van de race aan de leiding, ook na het laatste keerpunt. En toch ging het goud niet naar Heemskerk. Federica Pellegrini tikte vier honderdsten eerder aan. "Dat is echt balen", zei de zwaar teleurgestelde Heemskerk.

"Tien minuten voor de race scheurde ik mijn pak nog, maar ik bleef rustig. Ik voelde me supergoed en als ik dan op vierhonderdste weer van haar verlies dan baal ik gewoon echt."

Twee jaar geleden werd Heemskerk derde op de EK in Berlijn, achter Pellegrini en de Hongaarse Katinka Hosszú. Bij de WK vorig jaar in Kazan bezweek Heemskerk als medaillekandidate onder de druk en werd laatste in de finale.

Femke Heemskerk poseert met de Italiaanse Frederica Pellegrini

Het zilver op de 200 vrij was haar vierde medaille van het toernooi. "Ik moet naar de goede kanten blijven kijken. Ik heb het eigenlijk heel goed gedaan en dat moet ik meenemen. Ik was echt goed vandaag", probeerde ze positief te blijven. "Er zit op veel vlakken vooruitgang in, maar nu ben ik even niet zo blij."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl