Kiki Bertens omhelst en Raemon Sluiter na het binnenhalen van haar titel
NOS Sport

Bertens complimenteert coach Sluiter na topweek in Nürnberg

"Dit is ongelooflijk. Ik heb de hele week goed gespeeld", straalde Bertens na haar overwinning in de finale van het WTA-toernooi in Nürnberg. De Wateringse won op het Duitse toernooi de tweede titel uit haar loopbaan.

Tranen rolden over haar wangen toen Bertens haar trainer Raemon Sluiter en haar aanwezige familie bedankte bij de prijsuitreiking. "Het was de laatste maanden heerlijk werken met je", sprak ze haar coach toe. De twee werken sinds augustus vorig jaar samen.

Uitstekend seizoen

Bertens, die vorig jaar in een emotioneel betoog vertelde met haar gezondheid te hebben gekwakkeld, is bezig aan een uitstekend tennisjaar. Ze haalde onder meer de halve eindstrijd in Rabat (Marokko), de kwartfinales in Hobart (Australië) en in de twee Fed Cup-ontmoetingen van Nederland won ze haar vier partijen in het enkelspel.

Solide Bertens grijpt in Nürnberg tweede WTA-titel

De sportieve opmars kreeg ook in Nürnberg gestalte: "Ik heb de hele week goed tennis gespeeld. Aan het einde van de finale werd ik een beetje nerveus. Maar gelukkig heb ik de wedstrijd kunnen beslissen", aldus Bertens.

De Nederlandse behoort dankzij haar titel vanaf volgende week weer tot de beste zestig speelsters op de wereldranglijst.

2015: Bertens kampte met knobbel bij schildklier

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl