NOS Sport

Trotse Guidetti gelooft in olympische medaille Oranje

Bondscoach Giovanni Guidetti is zeer trots op de kwalificatie van zijn ploeg voor de Olympische Spelen. De Italiaan gelooft er bovendien heilig in dat zijn team in Rio de Janeiro een gooi kan doen naar eremetaal.

"We zijn een ploeg die fantastisch met elkaar samenwerkt. De meiden zijn echte kampioenen en ik ben trots op hen", jubelde Guidetti na de 3-0 zege van Oranje op Peru.

Sportieve opmars

Guidetti zag zijn team een jaar geleden nog teleurstellend presteren op de Europese Spelen in Azerbeidzjan (uitgeschakeld in de kwartfinales), maar Nederland presteerde daarna aanmerkelijk beter met zilveren plakken op het EK in Nederland en het Europese OKT in Ankara.

"Het is ongelooflijk wat we binnen een jaar met dit team hebben gepresteerd. Een jaar geleden stonden we in Bakoe en nu gaan we naar de Olympische Spelen."

Dit team kan elk land aan.

Giovanni Guidetti

Guidetti denkt dat in augustus alles mogelijk is wat betreft de medaillekansen voor Nederland. "We kunnen de groepsfase overleden en dan is het nog maar een wedstrijd (voor een medaille, red.). Dit team kan elk land aan."

Stam-Pilon hield er geen rekening meer mee

Voor routinier Debby Stam-Pilon heeft de kwalificatie met Oranje een speciaal tintje. Ze maakte in 2008 en 2012 de mislukte kwalificatiecampagnes mee, raakte zwaar geblesseerd en werd moeder.

De speelster gaf toe haar olympische droom al bijna te hebben opgegeven. "Eindelijk, zo voelt het. Bizar dat het alsnog is gelukt. Ik kan nog niet geloven dat wij straks die olympische koffer mogen inpakken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl