FIVB
NOS Sportโ€ขโ€ขAangepast

Volleybalsters na twintig jaar weer naar de Spelen

De Nederlandse volleybalvrouwen hebben zich verzekerd van deelname aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De ploeg van bondscoach Giovanni Guidetti had op het OKT in Japan genoeg aan het winnen van een set in het duel met Peru.

Van enige nervositeit was geen sprake bij Oranje, dat in Tokio direct een 8-0 voorsprong nam. Nederland zag de opponent daarna tot twee punten naderen (17-15), maar een Peruaanse comeback werd vermeden. Oranje verslapte niet na de setwinst en haalde de wedstrijd gedecideerd binnen: 25-16, 25-14, 25-17.

Nederland sluit zondag het olympisch kwalificatietoernooi af met de wedstrijd tegen gastland Japan. Voor de ploeg van Guidetti staat bij deze wedstrijd nu enkel nog prestige op het spel.

Atlanta 1996

Het is voor het eerst sinds de Spelen van Atlanta in 1996 dat de volleybalvrouwen er weer bij zijn op een olympisch eindtoernooi. Oranje werd toen in de kwartfinales uitgeschakeld en eindigde uiteindelijk als vijfde. Cyntha Boersma werd op dat toernooi tot waardevolste speelster uitgeroepen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl