Bij de plofkraak raakte de winkel zwaar beschadigd
In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS Nieuws

Albert Heijn Ede moet al het eten vernietigen na een plofkraak

De Albert Heijn aan de Parkweide in Ede moet al het eten uit de winkel vernietigen. De winkel is zwaar beschadigd na een plofkraak, meldt Omroep Gelderland.

"Door de brand na de plofkraak is roet vrijgekomen dat zich via de ventilatoren door de hele winkel heeft verspreid", zegt directeur Gerald ten Have tegen de regionale omroep. "Het is overal terechtgekomen, zoals tussen de snijmachines en op het plafond."

Roetdeeltjes

Omdat er mogelijk roetdeeltjes in etenswaren terecht zijn gekomen, heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit opgedragen om de hele winkel leeg te halen.

"We hebben een gespecialiseerd bedrijf ingehuurd om alles grondig schoon te maken. Dat kost enkele dagen, dus ik verwacht niet dat we maandag weer open zijn", zegt Ten Have.

Plofkraak

Criminelen probeerden afgelopen nacht een pinautomaat in de Albert Heijn op te blazen. Hierdoor ontstond brand in de winkel. Door de klap werden enkele ruiten uit hun kozijnen geblazen en werd de glazen pui aan de voorkant verwoest.

De recherche onderzoekt samen met de Explosieven Opruimingsdienst wat er is gebeurd. De schade loopt waarschijnlijk in de tonnen, zegt Ten Have. "Maar daarvoor zijn we verzekerd."

Advertentie via Ster.nl