Zanger Jesse Hughes van Eagles of Death Metal Reuters

Twee Franse festivals weren de Eagles of Death Metal. Ze vinden dat zanger Jesse Hughes over de schreef is gegaan door opnieuw kritiek te leveren op de bewaking van de Parijse concertzaal Bataclan. Daar schoten in november terroristen tientallen mensen dood tijdens een concert van de Eagles of Death Metal.  

Hughes insinueerde in maart dat bewakers van Bataclan betrokken waren bij de aanslag. De directie van de concertzaal reageerde furieus en Hughes bood zijn excuses aan. Afgelopen week herhaalde hij zijn opmerkingen toch weer in een interview met het Amerikaanse Taki's Magazine.

Binnen

"Het valt niet te ontkennen dat de terroristen al binnen waren tijdens het concert. Ze moeten toch op de een of andere manier binnen zijn gekomen", zegt Hughes. "Tijdens de schietpartij liep ik naar buiten waar ik zag dat de backstage-deur open stond. Hoe valt dat te verklaren?"

De organisatoren van de festivals Rock en Seine in Parijs en Cabaret Vert in Noord-Frankrijk laten weten het totaal oneens te zijn met de opmerkingen van de zanger. Daarom hebben ze besloten om de concerten van de band te schrappen.

STER reclame