ANP
NOS Nieuws

Kamer schrikt van kritisch rapport over recherche

Tweede Kamerleden zijn geschrokken van het kritische rapport over het functioneren van de recherche. "Het lijkt nog heftiger te zijn dan we al dachten", zegt PvdA-Kamerlid Marcouch.

Hij wijst erop dat de recherche de sleutel is tot een goede opsporing en dat politie op straat alleen goed kan functioneren als de opsporing op orde is. "Dit moet beter, dit moet worden opgelost", zegt hij.

De PvdA'er zegt benieuwd te zijn naar de reactie van minister Van der Steur. "Want we kunnen geen tijd meer verliezen. De enige club die hiervan profiteert, is de club van criminelen."

Kamerlid Kooiman van de SP zegt dat het rapport bevestigt wat zij al jaren weet: "Het is huilen met de pet op bij de politie". Minister Van der Steur belooft volgens haar steeds dat hij actie onderneemt, "maar uiteindelijk bezuinigt het ministerie alleen maar".

D66-Kamerlid Swinkels noemt het rapport schokkend en zegt dat het pijnlijk duidelijk maakt "dat de bezuinigingsdrift van het kabinet de veiligheid van Nederland de kop kost". Ze vindt dat de minister zo snel mogelijk met een plan moet komen om de boel op orde te brengen.

De PVV zegt goed te zullen volgen of de belofte om het probleem aan te pakken gevolg krijgt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl