Thomas Bruns uitgeteld op het veld
NOS Voetbal

Utrecht zet voorzichtige stap richting Europa

Heracles Almelo en FC Utrecht hebben in hun eerste duel om een ticket voor de Europa League gelijkgespeeld: 1-1. De beslissing valt zondag in Utrecht.

Beide teams kregen voor rust voldoende goede scoringskansen. Zo raakte Sébastien Haller de paal en schoot Jaroslav Navratil vrijstaand voor het doel knullig naast. De Tsjech zette op slag van rust een slim blok, waarna Thomas Bruns doeltreffend kon uithalen.

Kort na rust kreeg de thuisploeg de bal niet weg uit de eigen zestien en schoot Rico Strieder hard raak. Nacer Barazite en Wout Weghorst misten kort daarna een prima kans. De Heraclieden bleven tot het eindsignaal op de 2-1 jagen, kregen Utrecht ook aan het wankelen, maar werden niet beloond.

  • Pro Shots
    Spelers van Heracles vieren het openingsdoelpunt

De ploeg van trainer Erik ten Hag verspeelde eerder dit seizoen al twee keer de kans op Europees voetbal. Eerst werd de bekerfinale tegen Feyenoord verloren, daarna moest FC Utrecht in de strijd om de vierde plek AZ voorrang verlenen.

Zondag is de return in Utrecht. De winnaar van de play-offs plaatst zich voor de voorronde van de Europa League. Heracles kan zich voor de eerste keer in de clubhistorie plaatsen voor Europees voetbal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl