Sharon van Rouwendaal
NOS Sport

Van Rouwendaal achtste op 800 meter, ook bijrol Van der Zanden

Sharon van Rouwendaal is er op de EK langebaan in Londen op de 800 meter niet in geslaagd mee te doen om de podiumplaatsen. De 22-jarige Baarnse zwom in de finale de achtste en laatste tijd: 8.35,76.

De Europese titel ging in 8.21,40 naar de Hongaarse Boglarka Kapas. Zij bleef de Britse Jazmin Carlin (8.23,52) en Tjasa Oder (8.25,68) uit Slovenië voor.

Van Rouwendaal, die zich ook als achtste geplaatst voor de eindstrijd, ging na 250 meter aan de leiding, maar zakte steeds verder terug.

Twee jaar geleden eindigde Van Rouwendaal op de EK langebaan in Berlijn nog als vijfde.

Van Rouwendaal dacht: ik ga er gewoon voor

Van der Zanden

Ook Wendy van der Zanden was niet in staat zich te mengen in de strijd om de medailles. De Brabantse kwam op de 200 meter wisselslag niet verder dan de zevende tijd: 2.13,31.

Van der Zanden lag na de vlinderslag derde en hield die positie vast op de rugslag. Op de schoolslag,haar zwakste onderdeel, verloor ze flink terrein, waarna ze de schade op de vrije slag niet meer kon herstellen.

Katinka Hosszú won zoals verwacht goud: 2.07,30. Het was voor de Hongaarse de derde titel dit toernooi en het 20ste EK-goud (kortebaan en langebaan) in totaal.

Van der Zanden: heb ook hoofdrekenen gehad

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl