Ton Heerts van vakbond naar onderwijs

Ton Heerts ANP

Vertrekkend FNV-voorzitter Ton Heerts gaat aan de slag als de nieuwe voorzitter van de MBO Raad. Dat is de branchevereniging van mbo-scholen.

Begin dit jaar kondigde Heerts aan dat hij zou opstappen als voorzitter van de grootste vakbond van Nederland. Vandaag is zijn afscheidsreceptie. Hij stopt voortijdig, zijn termijn liep nog tot begin 2017.

“Ik voel me al vele jaren enorm verbonden met de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en de direct daaraan verbonden relatie met het onderwijs", zegt Heerts. "Bij de FNV heb ik me ook sterk gemaakt voor een goede relatie tussen arbeid en onderwijs in de regio. Dat werk kan ik nu vanuit een andere rol voortzetten."

Van werknemers naar werkgevers

Opmerkelijk is dat Heerts overstapt van een werknemersorganisatie naar een werkgeversorganisatie. Daarover zegt hij: "Ik ga me inzetten voor goed onderwijs en aansluiting daarbij op de arbeidsmarkt. Dat kan ook heel goed vanuit werkgeversperspectief, want hoewel er soms belangentegenstellingen zijn, strijden we in feite voor hetzelfde." 

De mbo-scholen moeten op een vergadering op 9 juni nog wel instemmen met zijn benoeming als voorzitter.  

Wie de nieuwe voorzitter van de FNV wordt, is nog onbekend. Er worden later verkiezingen gehouden. De FNV wordt nu geleid door drie vicevoorzitters: Catelene Passchier, Gijs van Dijk en Ruud Kuin.

STER Reclame