Opstootjes tussen vluchtelingen en politie in Idomeni

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Onrust in vluchtelingenkamp Idomeni

In het vluchtelingenkamp Idomeni aan de Grieks-Macedonische grens is het gisteravond korte tijd onrustig geweest. Een groep van zo'n 300 vluchtelingen probeerde een lege treinwagon richting een hek op de grens te duwen en het hek zo te forceren.

De Griekse politie zette traangas en schokgranaten in om de groep tegen te houden. De vluchtelingen gooiden op hun beurt stenen naar agenten. Twee agenten zouden lichtgewond zijn geraakt. Aan het einde van de avond was de rust in het kamp teruggekeerd.

Balkanroute

In Idomeni bivakkeren zo'n tienduizend vluchtelingen, deels onder erbarmelijke omstandigheden. De Balkanroute, door Macedonië en Servië richting Noord-Europa, werd begin maart afgesloten. Sindsdien zitten de migranten vast aan de Grieks-Macedonische grens.

Artsen zonder Grenzen heeft Idomeni vanwege de onrust tijdelijk verlaten. De organisatie hoopt zo snel mogelijk terug te kunnen naar het kamp.

MSF Sea
@MSF_Sea
UPDATE 1/2: for security reasons we have had to evacuate all staff from #Idomeni along w. patients in our clinic due to tense confrontations
3 jaar geleden
MSF Sea
@MSF_Sea
UPDATE 2/2: We are very concerned for the safety of people left in the camp & hope to return to #Idomeni as soon as the situation allows
3 jaar geleden

STER Reclame