Bart Ramselaar wil met FC Utrecht via de play-offs Europa in ANP Pro Shots

Bart Ramselaar is door bondscoach Danny Blind opgenomen in de definitieve selectie van Oranje voor de oefenduels met Ierland, Polen en Oostenrijk. Ook Kevin Strootman mag zich na lang blessureleed weer melden bij het Nederlands elftal.

Het is voor Ramselaar de eerste keer dat hij een uitnodiging krijgt voor Oranje. De middenvelder van FC Utrecht heeft net als Jürgen Locadia en Tonny Vilhena nog geen interland achter zijn naam, maar de PSV'er en de Feyenoorder zaten wel eerder bij de selectie.

Kevin Strootman speelde in 2014 zijn laatste interland voor Oranje en viel geblesseerd uit ANP

Na twee jaar er weer bij

Strootman, die niet tot de voorlopige selectie behoorde, maakte ruim twee jaar geleden voor het laatst deel uit van de selectie.

De middenvelder van AS Roma moest tijdens de oefeninterland op 5 maart 2014 in en tegen Frankrijk (2-0 verlies) vanwege een blessure worden gewisseld. Daarna kwam hij vanwege knieproblemen niet meer uit voor het nationale team.

Ook Wesley Sneijder is van de partij. De middenvelder, die niet geheel fit was en daardoor niet tot de voorselectie behoorde, sluit later aan bij de groep. Hij komt op 26 mei nog in actie in de Turkse bekerfinale.

Nederland speelt op 27 mei een uitwedstrijd tegen Ierland, op 1 juni een uitwedstrijd bij Polen en op 4 juni wordt de oefenreeks afgesloten met een uitwedstrijd in Oostenrijk.

STER reclame