De kleuter vond een XTC-pil op het schoolplein GinoPress

Kleuter die op schoolplein xtc-pil opat is weer thuis

time icon

De kleuter die gisteren in Hoogezand xtc op een schoolplein vond en opat, maakt het goed. Hij is vanmiddag ontslagen uit het ziekenhuis. Een groepje kleuters vond gisteren een zakje met de drugs. Eén jongetje at een pil op. Hij dacht dat het een snoepje was. Een lerares zeg het gebeuren en belde direct een ambulance.  

"Hij is inmiddels thuis", zegt een woordvoerder van de gemeente Hoogezand-Sappemeer. De artsen verwachten dat het kind geen blijvende schade overhoudt aan het eten van de pil. In het ziekenhuis werd het jongetje nog 24 uur per dag in de gaten gehouden. 

De gevolgen van het slikken van xtc waren heftig. De pupillen van de jongen werden groter en hij zag dingen die er niet zijn. "Het is een kleuter van 4 en xtc is gemaakt voor volwassen mensen", zegt de woordvoerder. 

Onderzoek

De politie houdt een buurtonderzoek om erachter te komen wie de pillen op het schoolplein heeft achtergelaten. Een politiewoordvoerder zegt dat er weinig hoop is dat de dader wordt gevonden. "De vraag is of er getuigen zijn."

Buurtbewoners klagen dat hangjongeren overlast veroorzaken op het schoolplein, schrijft RTV Noord. Een van hen is niet verrast dat het is misgegaan. De politie zou ondanks vele klachten geen actie ondernemen. "Vorige week heb ik de politie nog gebeld omdat er om 02.00 uur 's nachts een enorm lawaai was", zegt een buurtbewoner.

STER Reclame