Sylvana Simons (links) Denk

Presentatrice Sylvana Simons sluit zich aan bij de partij Denk van de Kamerleden Kuzu en Özturk. Volgens Denk gaat ze zich bezighouden met media en cultuur, emancipatie, zorg en onderwijs. Het is de bedoeling dat ze bij de komende verkiezingen een hoge plek op de lijst krijgt.

"Denk laat zien dat het onrecht dat minderheden, maar ook vrouwen in Nederland ondervinden het verhaal is van ons allemaal", zegt Simons. Volgens haar heeft de beweging een verfrissende, en vooral verbindende boodschap.

Zwarte Piet

Kuzu en Özturk verlieten in 2014 de PvdA-fractie na onenigheid over het integratiebeleid van het kabinet. Ze vormden een eigen fractie onder de naam Groep Kuzu/Özturk. Ze willen volgend jaar aan de verkiezingen meedoen onder de naam Denk.

Simons (45) is de laatste jaren vooral bekend van haar strijd tegen racisme en Zwarte Piet. Ze heeft naar eigen zeggen Denk vanaf de oprichting nauwgezet gevolgd. "Ik zie het nu als mijn taak om mijn stem te laten horen in de arena waar ik écht iets blijvends kan bijdragen: de politiek."

STER reclame