NOS Sport

Schippers: ben eigenlijk op alle onderdelen verbeterd

Schippers: mooi om voor eigen publiek te lopen

Dafne Schippers windt er geen doekjes om: ze doet alleen nog maar dingen die ze leuk vindt. Daar horen ook nog altijd de FBK Games in Hengelo bij, het belangrijkste jaarlijkse atletiekevenement dat ons land rijk is. "Ja, zo simpel is het. Dit is een van de wedstrijden die ik heel mooi vind."

Tot groot plezier van Hans Kloosterman, de directeur van de FBK Games die voor komende zondag op de rol staan. "De status van Dafne in Nederland is natuurlijk ongekend op dit moment. Als je zo iemand op je wedstrijd kunt krijgen... Dat is gewoon heel erg belangrijk."

Vol stadion

In juli komt Schippers, de wereldkampioene op de 200 meter en winnares van WK-zilver op de halve afstand, opnieuw in actie op vaderlandse bodem. Dan zijn in Amsterdam de Europese kampioenschappen. "Voor eigen publiek lopen is heel erg mooi", vertelt Schippers. "De mensen komen speciaal voor jou, in een vol stadion, zowel bij de FBK Games als de EK. Ideaal om mooie wedstrijden neer te zetten."

Daarvan heeft ze er inmiddels ook al een paar achter de rug. Zo sprintte ze op de WK indoor in Portland naar zilver op de 60 meter. "Dat is een heel mooie opstap richting de 100 en 200 meter geweest voor mij. Ik heb nooit durven hopen dat ik ooit 7.00 zou lopen. Tuurlijk, ik kwam daar voor goud en het is zilver geworden, maar dat is helaas gewoon de sprint."

Krachthonk

Het indoorseizoen heeft vooral haar start goed gedaan. Maar het is niet het enige onderdeel waarop de atlete, die in augustus bij de Olympische Spelen wil schitteren, de afgelopen tijd progressie heeft geboekt.

"Mijn uithoudingsvermogen is verbeterd. En ik ben ook een stuk sterker geworden in het krachthonk. Voor mijn gevoel ben ik eigenlijk op alle onderdelen die ik moest verbeteren, ook echt verbeterd."

Max Verstappen

Vorig jaar zette Schippers het land in vuur en vlam met haar prestaties bij de WK in Peking. Afgelopen weekeinde ervoer ze hoe Formule 1-coureur Max Verstappen hetzelfde voor elkaar kreeg met zijn grandprixzege in Barcelona.

"Ik vond het geweldig. Het was heel bijzonder om te zien dat het zo veel losmaakte op social media. Dat was wel even een moment dat ik dacht: o, dat is waarschijnlijk ook gebeurd toen ik dat deed. Heel bijzonder om dat nu een keertje vanaf de andere kant mee te maken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl