EPA
NOS Nieuws

Violist Itzhak Perlman niet naar North Carolina om anti-homowet

Na popgrootheden als Bruce Springsteen en Pearl Jam heeft nu ook de wereldvermaarde klassieke violist Itzhak Perlman besloten niet in North Carolina op te treden uit protest tegen de nieuwe anti-homowetgeving. Perlman maakte via Facebook bekend dat hij morgen niet naar de stad Raleigh reist waar hij als solist zou optreden met het North Carolina Symphony.

De Israëlische virtuoos (70) schrijft op Facebook dat hij zich zijn leven lang heeft verzet tegen discriminatie en zich altijd heeft uitgesproken voor gelijke rechten voor iedereen.

Wc-wet

De staat North Carolina nam onlangs de zogenoemde 'wc-wet' aan, die transgenders voorschrijft dat ze in openbare toiletten de wc moeten kiezen die past bij hun geboortegeslacht. Ook mogen homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders niet meer naar de rechter stappen als ze worden gediscrimineerd.

Aanvankelijk vroeg Perlman of hij een protestverklaring aan het programmaboekje kon toevoegen. Dat werd door het orkest geweigerd, omdat het gezelschap fors door de staat wordt gesubsidieerd.

Perlman wil pas weer in North Carolina spelen als de wet is geschrapt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl