Hoofdkantoor van Hudson's Bay in Toronto, Canada
NOS Nieuws

Hudson's Bay opent 20 warenhuizen in Nederland

De Canadese warenhuisketen Hudson's Bay zet voet op Nederlandse bodem. De komende twee jaar wil het bedrijf twee winkelformules introduceren en zo'n 20 warenhuizen openen in heel Nederland.

Het gaat om de formules Hudson's Bay en Saks OFF 5TH. De eerste is meer luxe "tussen de Bijenkorf en de V&D in", zegt een woordvoerder, de tweede is een luxe discountformule.

De eerste vestigingen openen volgend jaar zomer hun deuren op "een aantal zeer gewilde winkellocaties", zegt Hudson's Bay. Volgens een woordvoerder gaat het in elk geval om het pand aan het Amsterdamse Rokin waar het luxe warenhuis Haussmann zich wilde vestigen. Ook wordt een aantal voormalige V&D-panden betrokken.

'V&D was een slecht bestuurd warenhuis'

De nieuwe warenhuizen zullen naar schatting 2500 arbeidsplaatsen opleveren en de verbouwingen leveren nog eens 2500 arbeidsplaatsen op. In totaal wordt er voor 300 miljoen euro geïnvesteerd, waarvan het merendeel voor rekening komt van de verhuurders.

"We zijn bijzonder verheugd om de formule van Hudson's Bay, dat tot de beste warenhuizen in de wereld behoort, in Nederland te introduceren", zegt directievoorzitter Richard Baker. Met de verhuurders worden langlopende huurovereenkomsten gesloten. De verhuurders betalen mee aan de renovatie.

Rond het faillissement van V&D was Hudson's Bay een van de gegadigden voor de V&D-warenhuizen. Gisteren meldde de NOS dat Hudson's Bay zich in een aantal oude V&D-panden wil vestigen en dat om de Galeria Inno-formule zou gaan, zoals Hudson's Bay eerder aangaf. Nu blijkt dat het gaat om de luxe Hudson's Bay en de discount-warenhuizen Saks OFF 5TH.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl