Lucas Andersen bedankt de fans en mag de bal mee naar huis nemen na zijn hattrick Pro Shots

Willem II heeft zich met overtuiging geplaatst voor de finales van de nacompetitie. Na de eerdere 1-0 uitoverwinning waren de Tilburgers in eigen huis, dankzij een uitblinkende Lucas Andersen, ook te sterk voor Almere City: 5-2.

De ploeg van Jurgen Streppel had een droomstart: na vier minuten blunderde Almere-doelman Agil Etemadi bij een schot van Andersen, waardoor Willem II op voorsprong kwam. Daarna heerste Almere. Ricardo Kip raakte de paal en een inzet van Pablo Rosario werd van de lijn gehaald. 

Kort na rust was het toch de thuisploeg die de voorsprong wist te verdubbelen. Aanvoerder Jordens Peter kon vrij binnenkoppen uit een hoekschop. Daarna toonde Almere weer veerkracht. Een vrije trap van Kip vloog binnen: 2-1.

Erik Falkenburg (l) in duel met Tim Receveur van Almere City Pro Shots

Maar lang konden de bezoekers niet genieten van de aansluitingstreffer. Direct na de aftrap kon doelman Etemadi de bal weer uit het net halen, na een doelpunt van Erik Falkenburg.

Almere raakte nog de paal en de lat, maar de goals vielen aan de andere kant. Andersen kroonde zich tot man van de wedstrijd, door in de slotfase nog tweemaal te scoren. Pelle van Amersfoort deed nog iets terug namens Almere: 5-2. 

Willem II kan zich gaan opmaken voor een Brabantse burenruzie. In de finales van de nacompetitie treffen de Tilburgers namelijk NAC Breda, dat de baas was over FC Eindhoven. 

Programma finales nacompetitie

DatumThuisUitAftrap
Donderdag 19 meiNAC BredaWillem II18.30 uur
Go Ahead EaglesDe Graafschap19.45 uur
Zondag 22 meiDe GraafschapGo Ahead Eagles12.30 uur
Willem IINAC Breda16.45 uur

STER reclame