ANP

In Rotterdam staan mensen in de rij om De Trap voor het Centraal Station te beklimmen. Nog geen anderhalf uur na de opening door burgemeester Aboutaleb beklommen al tweeduizend mensen de 180 treden van de immense steigerinstallatie op het Stationsplein.

De Trap is de nieuwe tijdelijke blikvanger van Rotterdam. De stalen steigerconstructie weegt zestig ton en is 29 meter hoog. De Trap leidt naar het dak van het Groot Handelsgebouw, een van de eerste gebouwen na de bombardementen op Rotterdam tijdens de Tweede Wereldoorlog, en staat daarmee symbool voor 75 jaar wederopbouw van de stad.

Na het bestijgen van de 180 treden komen bezoekers bij een uitkijkpost, die uitzicht biedt op de skyline van Rotterdam. Op het dak van het Groot Handelsgebouw is ruimte voor duizend bezoekers. Naast het uitzicht over de stad is er ook een informatiepunt, een bioscoop en een tijdelijke horecagelegenheid.

Vanwege de veiligheid mogen er maximaal driehonderd mensen tegelijk op de trap lopen. De constructie blijft staan tot 12 juni.

STER reclame