Twitter/Erik de Jong
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Loslopende paarden bijna aangereden door trein

Het ging maar net goed, vertelt boswachter Erik de Jonge van natuurgebied het Markiezaat bij Bergen op Zoom. Het scheelde weinig of een van de paarden uit het gebied was aangereden door een op volle snelheid rijdende trein.

Omroep Brabant schrijft hoe de boswachter vanochtend om 06.15 uur uit bed werd gebeld door een buurtbewoner. "Loslopende hengsten, werd me verteld." De Jonge ging meteen met een collega kijken en zag hoe de paarden op en langs het spoor liepen.

Treinverkeer

Hoewel de twee direct 112 belden met de vraag om de treinen langzamer te laten rijden, zag De Jonge hoe een trein nog in volle vaart passeerde. "Het scheelde maar een haar", vertelde de boswachter

Drie jonge hengsten hadden merries uit een nabijgelegen weiland geroken en waren over de rasters richting de andere paarden gesprongen. "Het was bijna oorlog, ze konden zich niet inhouden."

Hangjongeren

Hoewel het uiteindelijk lukte om de dieren te vangen, is De Jonge erg boos over wat er is gebeurd. Hij vermoedt dat de paarden wisten uit te breken doordat hangjongeren een hek hadden gesloopt. Het hek was volgens de boswachter volledig uit de scharnieren getrokken.

Gisteravond waren er jongeren gezien bij het gebied. De groep zou een vuurtje hebben gestookt en ook koeien hebben opgejaagd. "Dat er zulke malloten bestaan, daar begrijp ik dus helemaal niets van", aldus de boswachter.

Advertentie via Ster.nl