Lewis Hamilton EPA

Lewis Hamilton heeft zondag na de spectaculaire Grand Prix van Spanje zijn excuses aangeboden aan zijn Duitse teamgenoot Nico Rosberg. De titelhouder veroorzaakte in de eerste ronde door een roekeloze inhaalpoging een aanrijding met de huidige koploper in het WK-klassement. Daardoor raakten beide bolides van Mercedes van de baan waarna de race voor beide coureurs meteen voorbij was. Max Verstappen zegevierde op grootse wijze in Barcelona.

"Lewis Hamilton heeft ons goed in de ogen gekeken en gezegd: mensen, het was mijn schuld". Dat vertelde voormalig Formule 1-coureur Niki Lauda, die tegenwoordig bij Mercedes een topfunctie heeft in de raad van toezicht. De oud-wereldkampioen had eerder in Barcelona al duidelijk gemaakt dat de pijnlijke crash tussen de twee ploeggenoten volledig voor rekening kwam van Hamilton.

Ploegbaas Toto Wolff stelde zich kort na de spraakmakende Grand Prix minder hard op richting Hamilton. "Voor ons team is dit een zeer lastige en vervelende situatie. Volgens mij is het niet zo dat we hiervoor één coureur alle schuld moeten en kunnen geven."

STER reclame