IS-strijders veroveren ziekenhuis in Deir al-Zor

EPA / NOS (bewerking NOS)

Strijders van Islamitische Staat zijn in het oosten van Syrië een offensief begonnen tegen regeringstroepen. Ze hebben in de stad Deir al-Zor diverse openbare gebouwen ingenomen, waaronder een ziekenhuis.

Bij de gevechten zijn zeker 25 doden gevallen, zowel IS-strijders als regeringsgetrouwe militairen. Over het offensief wordt bericht door onder meer activisten in de regio en het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten.

Militairen hebben het door IS bezette ziekenhuis omsingeld. Over het lot van de staf en de patiënten is niets bekend. Deir al-Zor, bij de grens met Irak, is al langer deels in handen van IS. 

Daraa

In de zuidelijke stad Daraya zijn regeringstroepen een offensief begonnen tegen de rebellen die daar de macht hebben. In het zuiden van de stad wordt hevig gevochten. Donderdag werd een hulpkonvooi voor de bewoners van de belegerde stad tegengehouden, hoewel de Syrische regering aanvankelijk had beloofd dat het mocht doorrijden.

De situatie in Daraya en andere belegerde steden was een van de redenen waarom de Syrische oppositie de vredesbesprekingen in Genève vorige maand voortijdig verliet

STER Reclame