'Geen paniek over tijgers, maar wel even goed om me heen gekeken'

In de opvang in Nijeberkoop worden al langer tijgers opgevangen ANP

De buren van de Friese dierenopvang waar twee tijgers zijn ontsnapt blijven er rustig onder. "Ik geef toe dat ik net buiten even om me heen heb gekeken, maar ze zijn in geen velden of wegen te bekennen."

De politie kwam aan de deur met veel machtsvertoon, vertelt de buurman. "Dus er moest wel iets bijzonders aan de hand zijn. Ze zeiden direct dat er twee tijgers waren ontsnapt en zeiden dat we onze beesten en kinderen binnen moesten houden."

Zijn zoon was op de dagopvang en hij had niet veel dieren buiten rondlopen. "We hebben ze vrij rustig kunnen binnenhalen."

Natuurlijk schrik je wel even, zegt de buurman. "Maar we wonen er al zo lang naast. Je weet dat het ooit een keer kan gebeuren. En vandaag is het dan zo ver. Maar iedereen is gewaarschuwd en de hele omgeving is afgezet, dus ik denk dat er verder niet zo veel kan gebeuren." 

Helikopter

Intussen gaat de zoektocht door. "De politie staat hier nog steeds. Ze gaan er met veel mensen achteraan. Er vliegt een helikopter rond. Er is geen paniek. Dat helpt ook niet. Eerst moeten ze de dieren lokaliseren. Er zijn mensen met verdovingsgeweer. Ik denk dat het gauw gebeurd is."

De buurman verwacht niet dat de tijgers dieren of mensen zullen aanvallen. Die beesten weten ook niet wat hen overkomt. Ze zijn geboren in een kooi en daar zitten ze hun hele leven. Dus als ze echt de vrijheid krijgen, zijn ze meer bezig met indrukken opdoen dan met het zoeken naar een prooi."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Politie zet omgeving tijgeropvang Friesland af

STER Reclame