Ook in Nederland, zoals hier bij Enschede, wordt met afgehakte varkenskoppen geprotesteerd tegen de komst van vluchtelingen, ANP

Voor het CDU-kantoor in de Duitse stad Stralsund hebben onbekenden een varkenskop neergelegd, meldt de Duitse politie. Stralsund, een stad aan de kust van de Oostzee, ligt in het kiesdistrict van bondskanselier Angela Merkel. 

Politieagenten ontdekten de afgehakte kop samen met een beledigende tekst vanmorgen, toen ze met hun wagen langs het kantoorpand reden. De tekst was gericht tegen Merkel, maar de politie wil er verder niets over zeggen.

Kritiek

Merkel was altijd zeer populair in Stralsund, maar ook daar stuit haar liberale vluchtelingenbeleid de laatste tijd op felle kritiek. Toen de bondskanselier begin maart naar Stralsund kwam voor de jaarlijkse receptie van de kieskring, werd ze uitgejouwd door ruim honderd demonstranten.

Tegenstanders van de komst van vluchtelingen en anti-islamgezinden gebruiken geregeld afgehakte varkenskoppen om moslims en anderen te choqueren. Ook in Nederland zijn varkenskoppen neergelegd bij een moskee, bij asielzoekerscentra en op een plek in Lunteren waar zo'n centrum moet komen.  

STER reclame