NOS Nieuws

Een van de ontsnapte tijgers geraakt met verdovingsschot

Politie zet omgeving tijgeropvang Friesland af

In het Friese plaatsje Nijeberkoop zijn uit hun verblijf op een opvang voor wilde dieren twee tijgers ontsnapt. Vermoedelijk stond er een hek open. De tijgers zitten volgens de politie nog op het grote terrein van de opvang.

De hekken aan de rand van het gebied zijn volgens de politie niet overal stevig genoeg om de beesten binnen te houden. Een woordvoerder van de opvang zegt dat die bewering niet klopt en benadrukt dat er verder geen direct gevaar is voor de omgeving, omdat de tijgers oud zijn.

De politie en een dierenarts met een verdovingsgeweer zijn een grote zoekactie begonnen op het terrein. Een van de dieren is inmiddels geraakt, maar de verdoving lijkt nog niets uit te halen.

De buurtbewoners zijn op de hoogte gebracht. De politie laat weten dat de dieren "in zicht" zijn. Het gaat om de tijgers Dehli en Radjah. Deze Bengaalse tijgers zijn afkomstig van een noodlijdende Duitse dierentuin.

Toen de eigenaar de dieren geen eten meer gaf, kwam een Duitse dierenbeschermingorganisatie in actie. Daarop kwamen ze terecht in de opvang voor grote katachtigen Felida in de gemeente Ooststellingwerf. Deze organisatie richt zich op dieren afkomstig uit dierentuinen, circussen en van particulieren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl