De Hardebollenstraat in Utrecht
NOS Nieuws

College Utrecht wil geen prostitutie meer in Hardebollenstraat

In de Hardebollenstraat in Utrecht keert de raamprostitutie niet terug, als het aan het college van B en W ligt. De gemeente wil 5,8 miljoen euro uittrekken om panden in de straat op te kopen waarin voorheen sekswerkers zaten. Dat heeft burgemeester Van Zanen van Utrecht vrijdag bekendgemaakt.

Burgemeester Van Zanen wil dat alle raamprostitutie in Utrecht op één locatie terechtkomt, het Nieuwe Zandpad. Daar worden volgend voorjaar de eerste werkruimtes geopend. Uiteindelijk mogen er aan het Nieuwe Zandpad 162 werkruimtes voor raamprostitutie komen.

Geduld

De seksramen in de Hardebollenstraat werden drie jaar geleden gesloten omdat er verdenkingen waren van mensenhandel. De prostituees van coöperatie Freya wilden de peeskamers weer openen en vroegen daar twee jaar geleden al een vergunning voor aan.

Van Zanen erkent dat de gemeente het geduld van Freya op de proef heeft gesteld. "We werken er hard aan om raamprostitutie weer mogelijk te maken in onze stad. Ik begrijp dat we opnieuw een beroep doen op het geduld van Freya en de sekswerkers voor wie het allemaal lang duurt."

Vrijdag de 13e

Wat de gemeenten nu met de panden gaat doen, is nog onduidelijk. De bovenwoningen zijn en blijven bewoond door particulieren.

Veel buurtbewoners en ondernemers zijn blij. "Wat een goede vrijdag de 13e", zegt de voorzitter van een buurtstichting die heeft gestreden tegen de raamprostitutie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl