NOS Voetbal

Zlatan kondigt vertrek bij PSG aan

Zlatan Ibrahimovic (34) heeft zijn vertrek bij Paris Saint-Germain aangekondigd. Op Twitter schrijft de Zweedse spits: "Morgen mijn laatste wedstrijd in Parc de Princes. Ik kwam als koning, ging weg als een legende."

Ibrahimovic speelt sinds 2012 in Parijs. Met PSG werd hij vier keer landskampioen, won hij drie keer de Coupe de la Ligue en een keer de Coupe de France. Hij werd bovendien uitgeroepen tot beste speler in 2013, 2014 en 2016.

Zlatan scoorde dit seizoen in de Franse competitie al 36 keer. PSG speelt zaterdag voor eigen publiek de laatste competitiewedstrijd tegen FC Nantes. Op 21 mei komt Ibrahimovic in de Franse bekerfinale tegen Olympique Marseille voor de laatste keer in actie voor zijn Franse werkgever.

Frans eerbetoon aan Zlatan

China?

Er werd de afgelopen weken veel gespeculeerd over een vertrek van de voormalige Ajax-spits. In Italië wordt hij in verband gebracht met zijn oude club AC Milan. Maar twee jaar geleden zei Zlatan nog dat PSG zijn laatste Europese club zou zijn. "De dag dat ik uit Parijs vertrek, is de dag waarop ik een niveau lager ga spelen of helemaal stop met voetbal."

Daarom zou een avontuur in Azië niet onlogisch zijn. In China, waar de laatste maanden veel geld wordt geïnvesteerd in het voetbal, bestaat veel belangstelling voor de succesvolle aanvaller. Zlatan zou het 'gezicht' van het Chinese voetbal moeten worden. Daar staat een vergoeding van 75 miljoen euro tegenover. 

STER reclame