Marrit Leenstra Pro Shots

Marrit Leenstra gaat aan de slag bij de nationale ploeg van Italië. De 27-jarige schaatsster zat zonder team na het stoppen van Team Corendon. Leenstra gaat nu trainen onder bondscoach Maurizio Marchetto.

"Ik ben nu al een week in Italië. Ik heb de keuze twee weken geleden gemaakt. Ik kon geen sponsor vinden en veel mensen vroegen aan mij wat ik volgend seizoen ga doen. Ik besloot daarom om het naar buiten te brengen", aldus Leenstra.

Trainingsmaatje

"Ik ben nu alleen mee met de trainingen. Je moet het zien als een trainingsmaatje. Alles is anders. De trainingen, de omgeving, de taal. En dit is voor mijn gevoel de beste oplossing. Er moest echt wat anders. Ik wil niet op de volgende Spelen als vierde eindigen."

Het is niet zo dat Leenstra alles al voor elkaar heeft. "Ik ben nog op zoek naar een privésponsor. En als ik in Nederland ben voor wedstrijden zal ik ook nog een ploeg moeten vinden waar ik kan trainen. Dat kan een professioneel team zijn, maar ook een gewest. Daar ben ik nog niet over uit."

Ik heb hier een goed gevoel over. Ik denk dat dit nodig is.

Marrit Leenstra

Italië is niet helemaal vreemd voor Leenstra. Haar man is namelijk de Italiaan Matteo Anesi, een voormalig schaatser. Hij is nu de assistent van bondscoach Marchetto. "Ik ga hier wel wonen, maar ik zal nog regelmatig in Nederland zijn. Mijn Italiaans is ook wel goed. Ik kan alles redelijk volgen. Soms spreek ik nog wat woorden verkeerd uit of kan ik het niet goed verstaan omdat het te snel gaat. Maar dat komt vanzelf."

Hoewel alles nu drastisch verandert, denkt Leenstra toch dat dit de manier is om de strijd aan te gaan met Ireen Wüst, Brittany Bowe, Jorien ter Mors en Heather Richardson. "Ik heb hier een goed gevoel over. Ik denk dat dit nodig is. Het is in principe voor de komende twee jaar. Nee, het is geen tijdelijke oplossing."

STER reclame