'Het is de auto van mijn moeder'

Op een spoorwegovergang in Roermond is afgelopen nacht een trein op een vastzittende auto gebotst. De bestuurder wist op tijd uit de auto te komen. 

De automobilist vertelde dat hij de macht over het stuur had verloren. "Het stuur gleed uit mijn handen". Hij reed door een hek en kwam vast te zitten op het spoor, schrijft 1Limburg. "Kan gebeuren", zei de automobilist.  

Harde klap

Omstanders schoten te hulp, maar er was geen beweging meer in de auto te krijgen. De bestuurder belde 112 om de treinen langzamer te laten rijden, maar dat lukte niet. 

Kort daarna kwam er een trein aanrijden. "De spoorbomen gingen dicht en toen zijn we maar gaan rennen. Je weet natuurlijk niet wat zo'n auto doet. De trein remde, toen hoorden we een harde klap", vertelt hij. 

"De auto is total loss, maar ik ben vooral blij dat ik er niet in zat." Hij reed in de auto van z'n moeder. "We zouden morgen eigenlijk gaan kijken voor een nieuwe auto, maar dat moet nu even wachten." 

Treinreizigers opgevangen

In de trein zaten niet veel passagiers. Zij zijn uit de trein gehaald en opgevangen. Treinreizigers hebben vandaag geen last meer van het ongeluk.

STER reclame