Rasmus Lindgren bedankt het publiek

FC Groningen begint play-offs met kleine zege

In de strijd om een ticket voor de Europa League heeft FC Groningen thuis met 2-1 van Heracles Almelo gewonnen. Het was al het derde onderlinge treffen dit seizoen dat de in eigen huis spelende club met 2-1 won.

Aanvankelijk was FC Groningen de betere ploeg. Albert Rusnák schoot rakelings naast en Hans Hateboer kopte na elf minuten raak uit een prima voorzet van Oussama Idrissi. De verdediger had dit seizoen nog niet eerder gescoord.

Terwijl Groningen al met de gedachten bij de rust leek, maakte Wout Weghorst, die eerder al door Sergio Padt van de 1-1 was afgehouden, gelijk na goed doorkoppen van Jaroslav Navratil.

Groningen zakt in

Kort na rust zorgde Rasmus Lindgren uit een corner van dichtbij voor 2-1. Zondag had de Zweed ook al beide Groningse doelpunten voor zijn rekening genomen.

Met de nieuwe voorsprong op zak zakte Groningen in, waarmee het Heracles de kans bood op zoek te gaan naar de 2-2. Peter van Ooijen (die te gehaast schoot) en Ramon Zomer (naast) hadden echter geen succes. In de slotfase kreeg Rusnák namens Groningen nog een grote kans, maar ook hij had zijn vizier niet op scherp staan.

Vorig jaar bereikte FC Groningen de Europa League door het winnen van de KNVB-beker.