De marechaussee heeft drie mensen aangehouden die worden verdacht van mensensmokkel. Het drietal zou vreemdelingen aan een vals paspoort hebben geholpen. Die reisden vervolgens via Schiphol of Eindhoven Airport naar het buitenland. 

De aanhoudingen werden vorige maand verricht en zijn vandaag bekendgemaakt. Het gaat om een Amsterdammer van 32 die wordt gezien als hoofdverdachte en om een man en vrouw uit Ede. Het drietal zou ook onderdak hebben geboden aan de vreemdelingen, schrijft Omroep Brabant.

Vliegtickets en valse paspoorten

Vreemdelingen zouden geld hebben betaald voor valse paspoorten en vliegtickets. De zaak kwam aan het licht toen een Iraanse man met een nep Frans paspoort het land uit wilde reizen. Hij verklaarde veel geld te hebben betaald voor het document.

Later werd ook een gezin uit Iran betrapt met valse paspoorten. Zij waren vermoedelijk van plan naar Engeland of Canada te reizen. 

Huiszoekingen

Bij huiszoekingen in Ede en Amsterdam zijn onder meer gegevensdragers in beslag genomen. Het stel uit Ede is inmiddels vrijgelaten. De hoofdverdachte blijft tot zeker begin volgende maand vastzitten. 

STER reclame