Lars van der Haar in volle inspanning tijdens het WK in Zolder
NOS Wielrennen

Van der Haar verkast naar ploeg-Nys

Veldrijder Lars van der Haar verruilt Giant-Alpecin voor Telenet-Fidea. Vanaf 1 januari 2017 zal hij uitkomen voor de formatie, waar Sven Nys ploegmanager is.

De 24-jarige Woudenberger reed sinds maart 2014 voor de World Tour-formatie Giant-Alpecin, waarvoor hij ook wedstrijden op de weg reed. Dit seizoen was hij onder meer actief in de Scheldeprijs, Parijs-Roubaix en de Ronde van Yorkshire.

Het contract van Van der Haar loopt tot het einde van 2016. De eerste veldritten van het seizoen zal Van der Haar nog in de kleuren van Giant rijden.

Topper

Als veldrijder behoort Van der Haar al jaren tot de absolute top. Hij is regerend Europees kampioen en stond drie keer op het podium van de wereldkampioenschappen. In 2013 en 2015 werd hij derde, afgelopen januari werd hij tweede achter Wout Van Aert. In 2014 schreef hij het eindklassement van de wereldbeker op zijn naam.

Bij Telenet-Fidea wordt Van der Haar ploeggenoot van onder anderen Corné van Kessel, Thijs van Amerongen en de Belgen Tom Meeusen en Jim Aernouts. Ook Sven Vanthourenhout maakt sinds 1 maart deel uit van de ploeg van Nys.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl