NOS Nieuws

Nieuw duurste appartement van Nederland: 25 miljoen

  • Verwelius
  • Verwelius
    Het penthouse komt in het pand naast De Bijenkorf
  • Verwelius
    Het dakterras is 185 m2
  • Verwelius
  • Verwelius

Begin dit jaar kocht de Amsterdamse horeca-ondernemer Won Yip voor zo'n 16 miljoen euro wat toen het duurste appartement van het land was.

Maar nu wordt hij alweer overtroefd en niet zo'n beetje ook. Volgende week gaat namelijk een penthouse van 25 miljoen in de verkoop. Het adres: Dam 3, oftewel naast De Bijenkorf in Amsterdam.

1230 vierkante meter

Het gaat om een appartement van 1230 vierkante meter, inclusief dakterras van 185 vierkante meter. De plafondhoogte is zo'n 4 meter. De koper kan ook gebruikmaken van allerlei diensten van het nabijgelegen hotel Krasnapolsky. "Denk aan valet-parking, conciërge, catering, een privébutler, wasserij en beveiliging", zegt Leslie de Ruiter van verkoopmakelaar Christie’s International Real Estate.

Christie's gaat het appartement zowel in Nederland als in het buitenland aanprijzen. “Los van de services krijg je niet elke dag de kans om overbuurman van de koning te worden. Want de locatie is natuurlijk majestueus, pal tegenover het Paleis op de Dam.”

Het penthouse komt samen met 13 iets minder dure appartementen in het voormalige hoofdkantoor van bouwbedrijf Verwelius. Dat wordt daarvoor de komende tijd verbouwd.

Koopwoningen in Amsterdam zijn zeer in trek, ook in het topsegment. Vorig jaar werden er 315 woningen van meer dan 1 miljoen euro verkocht in de hoofdstad. Twee jaar eerder waren dat er nog maar 133.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl