Huis ter Duin in Noordwijk
NOS Nieuws

Butler Huis ter Duin verdacht van stelen juwelen

De familie die eigenaar is van het Grand Hotel Huis ter Duin en een aantal van hun vrienden zijn de afgelopen jaren voor vele honderdduizenden euro's bestolen door de persoonlijk assistent van de hoteleigenaar.

De butler kreeg sieraden in bewaring om die op te laten bergen in de kluis van het hotel of ze te laten reinigen. Volgens De Telegraaf verruilde Marcel J. die vervolgens in voor namaakexemplaren.

De commercieel directeur van Huis ter Duin, Stephan Stokkermans, zegt dat de diefstal losstaat van het hotel. "Het is een particuliere kwestie tussen de butler en zijn werkgever."

Juwelier betrapte J.

J. liep uiteindelijk tegen de lamp toen hij een collier te koop aanbood bij een juwelier in Amsterdam. Dat sieraad was dusdanig exclusief dat de juwelier het herkende als een collier dat hij zelf verkocht had. Hij nam daarom contact op met de originele koper, waarna de zaak aan het rollen kwam.

De Telegraaf schrijft dat J. is gearresteerd en in beperkingen in de gevangenis zit.

Huis ter Duin is een exclusief hotel in Noordwijk. Het is onder meer de vaste stek van het Nederlands voetbalelftal. Ook logeerde de Amerikaanse president Obama er toen hij in Nederland was vanwege de Nucleair Security Summit 2014.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl