In Zeist wordt gewerkt aan de vernieuwde KNVB-campus
NOS Voetbal

Van Praag: we gaan weer voetballen in Zeist

Nooit meer Noordwijk, nooit meer Katwijk, nooit meer Hoenderloo. Het Nederlands Elftal gaat vanaf het najaar van 2017 slapen, eten en trainen op de vernieuwde KNVB-campus in Zeist. "En vooral presteren", zegt KNVB-voorzitter Michael van Praag. De KNVB hoopt met het hypermoderne onderkomen aansluiting te houden met de toplanden van de wereld.

"We beginnen met alle andere elftallen en ook de Leeuwinnen (het Nederlands vrouwenelftal, red.), daarna komt ook het A-elftal", aldus Van Praag. "Er werd hier niet meer gevoetbald. Onze vertegenwoordigende elftallen zaten in hotels en bij amateurverenigingen. We hadden hier wel de velden, maar niet de outillage. Dat hebben we veranderd. Als alles klaar is, kunnen alle teams hier weer gewoon trainen. Net als vroeger."

Van Praag: er gaat weer gevoetbald worden in Zeist

Op het terrein van de KNVB in de Zeister bossen wordt sinds februari 2015 gebouwd aan het toekomstige paradepaardje van de nationale voetbalbond. Het complex krijgt een sporthotel, opleidingscentrum, een vernuftig sportveld met meetapparatuur en een ultramodern sportmedisch centrum. Op 1 september van dit jaar volgt de officiële opening.

"Toen mijn vader (Jaap van Praag, red.) voorzitter van Ajax was, had je dokter Rolink en die gaf een spuitje in je knie en dan ging je weer", aldus Van Praag. "Die tijd is voorbij. We moeten echt zorgen dat ons medisch centrum up-to-date is en voldoet aan de eisen van deze tijd. Dat kan binnenkort."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl