De oud-VVD'er hoorde vandaag de strafeis in de corruptiezaak tegen hem ANP

Jos van Rey is naar eigen zeggen "totaal perplex" door de strafeis van twee jaar cel die hij vanmiddag tegen zich hoorde uitspreken. "Ik heb veertig jaar keihard geknokt voor de burgers in dit land", zei de Limburgse politicus bij het verlaten van de rechtbank in Rotterdam. "Dit is blijkbaar de dank hiervoor."

De ex-VVD'er houdt vol dat de aanklachten van omkoping, verkiezingsfraude en witwassen onterecht zijn. Sterker nog: het Openbaar Ministerie heeft zich volgens hem schuldig gemaakt aan leugens en verdraaiing van feiten.

Olifant

"Ik schaam me voor dit land als het OM op deze wijze families kapot kan maken", zei de voormalige wethouder in Roermond met stemverheffing tegen de verzamelde pers. "Ze zijn als een olifant in een porseleinkast tekeergegaan." Hij noemde de officieren van justitie bedriegsters.

Van Rey: "Ik schaam me voor dit land"

Volgens het OM hebben Van Rey en de twee andere verdachten, projectontwikkelaar Piet van Pol en oud-wethouder Tilman Schreurs, hun eigen belangen vooropgesteld. Maar daarvan is volgens Van Rey geen sprake. "Ik heb al mijn handelen transparant gedaan, met het belang van de stad Roermond of van de provincie Limburg voorop. Nooit mijn eigen belang. Nooit!"

STER reclame