Dilma Rousseff
NOS Nieuws

Afzettingsprocedure Rousseff toch gewoon van start

De afzettingsprocedure van de Braziliaanse president Dilma Rousseff gaat toch gewoon door. Gisteren verklaarde de interim-parlementsvoorzitter Waldir Maranhão de eerdere stemming in het Lagerhuis erover ongeldig, maar vannacht kwam hij van zijn beslissing terug.

Een nieuwe aflevering in de politieke soap, zegt correspondent Marc Bessems. "Het meest waarschijnlijk is dat Maranhão probeerde de procedure te vertragen, maar er was te weinig steun."

Als de stemming in het Lagerhuis ongeldig zou zijn verklaard, zou de Senaat morgen mogelijk niet door kunnen gaan met de afzettingsprocedure. De voorzitter van de Senaat had overigens al gezegd de procedure gewoon door te zetten, ongeacht de beslissing van Maranhão.

Rousseff (68) wordt beschuldigd vanwege gesjoemel met de begroting in de aanloop naar de verkiezingen. Als de Senaat instemt met de afzettingsprocedure, wordt Rousseff per direct voor een half jaar uit haar functie gezet. In de tussentijd zal de Senaat een soort proces tegen haar voeren om haar definitief af te zetten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl