Douwe Bob in Stockholm
NOS Nieuws

'Douwe Bob is heel verfrissend'

De eerste punten voor Douwe Bob bij het Eurovisie Songfestival zijn binnen, alleen niemand weet nog hoeveel. Gisteravond trad Douwe Bob op voor de vakjury in de Zweedse hoofdstad Stockholm. Vanavond tijdens de halve finale voor het grote publiek worden de punten van de vakjury bekend.

"Je kon nu eindelijk zien hoe hij met het publiek in de weer was", zegt tv-commentator Cornald Maas in het NOS Radio 1 Journaal. "Hij ging handen geven en hij maakte echt contact."

Douwe Bob is middenin Slow Down 10 seconden stil. Maas twijfelde nog een beetje over dat moment. "Als hij dan in een soort freeze in de camera kijkt, denk je: hé wat gaat er nu gebeuren? Dus dat zou misschien nog iets scherper kunnen. Maar ik was overall wel overtuigd."

Jan Smit, ook commentator, is enthousiast over de stille 10 seconden. "De mensen die er stonden gingen uit hun dak. Als er ineens een stilte valt, denkt eerst iedereen: huh, wat gebeurt er nou? Vervolgens staat Douwe juist heel cool te kijken. En dan gaan mensen uit hun dak!"

Eén grote brij

Volgens Jan Smit is Nederland "stukken beter" dan de eerste vier optredens op het Songfestival, omdat die veel op elkaar lijken. "Het is één grote brij, dus Douwe Bob is wat dat betreft heel verfrissend. Hij maakt ook een heel ander soort muziek, dus daardoor valt hij al heel snel op."

"Rusland springt eruit met heel veel visuals, toeters en gedoe, Armenië heeft een geweldige performance, maar af en toe doen je oren ook wel een beetje zeer", zegt Cornald Maas. "Daarin is Douwe Bob echt wel uitzonderlijk. Dat viel me nu goed op."

Cornald Maas heeft er vertrouwen in dat Douwe Bob doorgaat naar de finale. "Als het niet gebeurt, dan heeft het Songfestival een probleem. En alleen al om die reden heb ik er vertrouwen in."

Dit zijn alle Nederlandse deelnemers aan het Songfestival sinds '75

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl