1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
EPA
NOS Nieuws

Mars in Ku Klux Klan-stijl in opvangkamp in Duitsland

Acht onbekenden hebben in Duitsland een korte mars gehouden over het terrein van een asielzoekerscentrum, gekleed in Ku Klux Klan-outfit. Dat gebeurde in een kamp in Löcknitz, in de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern, niet ver van de grens met Polen.

Een medewerker van de opvang heeft vandaag aangifte gedaan van het voorval in de nacht van donderdag op vrijdag. Rond middernacht liepen de acht zonder iets te zeggen een minuut of tien over het terrein. Toen er migranten naar buiten kwamen, vertrokken de acht.

De blanke terreurbeweging KKK verzette zich in de VS tegen het afschaffen van de slavernij en tegen gelijke rechten voor zwarten. Ook werd vaak met intimidatie en geweld gestreden tegen immigratie, tegen Joden, homoseksuelen en communisten. Dat gebeurde in lange witte gewaden en met witte puntmutsen op.

Polen

Een paar jaar geleden werd in het oosten van Duitsland vaker gedemonstreerd in Ku Klux Klan-outfit. Dat gebeurde in de deelstaat Brandenburg, ten zuiden van Mecklenburg-Vorpommern. Volgens de politie onderhouden rechts-extremistische groepen in de twee deelstaten nauwe contacten.

In de regio Löcknitz in Mecklenburg-Vorpommern wonen veel Polen, wat al een paar keer aanleiding was voor anti-Poolse incidenten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl