Vorig jaar waren er 100.000 mensen bij de huldiging van PSV
NOS Sport

De sport van maandag bij de NOS

In de Giro is het een rustdag, maar in Eindhoven zeker niet. Daar wordt vanaf 17.15 uur het kampioenschap van PSV gevierd, maar ook dat van de hockeymannen van Oranje Zwart. Op NOS.nl zijn alle festiviteiten te zien in een livestream.

De selectie gaat eerst met een kar van het stadion door de stad. Om 18.45 uur is de balkonscène gepland. Daarbij waren vorig jaar zo'n 100.000 mensen bij aanwezig. Oranje Zwart wordt om 17.30 uur al gehuldigd.

In het Sportjournaal, Nieuwsuur en Langs de Lijn En Omstreken wordt uitgebreid verslag gedaan van de huldiging van PSV.

Ledenvergadering NOC*NSF

Verder is er ook aandacht voor de algemene ledenvergadering van NOC*NSF op Papendal, waar het vooral over de onrust rond de financiering vanuit kansspelgeld gaat.

NOC*NSF wil de speciale band met hoofdfinancier Staatsloterij-De Lotto beschermen door bonden af te houden van sponsordeals met concurrerende gokbedrijven. Bonden die zich daar niet aan houden, zoals de wielerunie, dreigen minder subsidie te ontvangen.

Onrust in Nederlandse sportwereld over gokgeld

De afgelopen sportweek, met het kampioenschap van PSV en de Giro in Nederland, wordt weer besproken in het Sportforum. De gasten zijn Willem Vissers (de Volkskrant), commentator Leo Driessen en Maarten Wijffels (AD).

Uitzendingen maandag 9 mei

TijdProgrammaWaar?
13.10 uurLunchjournaalNPO 1
17.15 uurHuldiging PSV en Oranje ZwartNOS.nl
18.45 uurSportjournaalNPO 1 en NOS.nl
21.30 uurLangs de Lijn En OmstrekenNPO Radio 1
22.40 uurNieuwsuurNPO 2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl