Stijn Franken ANP
NOS Nieuws Binnenland

'Advocaat Holleeder hield zich niet aan afspraak'

Advocaat Stijn Franken heeft zich niet aan een eerder gemaakte afspraak gehouden in het proces tegen zijn cliënt Willem Holleeder. Dat schrijft de Volkskrant. Een van de zussen en de ex-vriendin van Holleeder hebben een klacht ingediend tegen de advocaat wegens belangenverstrengeling.  

Franken verdedigde eerder ex-vriendin Sandra den Hartog. Zij is nu getuige in de zaak tegen Holleeder, die gaat over een aantal liquidaties. Om belangenverstrengeling te voorkomen werd afgesproken dat Franken getuige Den Hartog niet zou ondervragen tijdens de zaak, maar dat zou overlaten aan een kantoorgenoot. 

Gedragsregels

Volgens de krant heeft Franken zich niet aan die afspraak gehouden. Hij zou een verhoor van Den Hartog bij de rechter-commissaris zelf hebben gedaan en dat is strijdig met de gedragsregels. 

Sonja Holleeder ergert zich aan de kritische verhoren van Franken. Op een van zijn vragen zei ze: "Dat weet u zelf ook wel, meneer Franken. U weet alles van mij."  

Beide vrouwen weigeren inmiddels nog door Franken ondervraagd te worden. Hun advocaat bevestigt dat er een klacht is ingediend bij de Amsterdamse Orde van Advocaten wegens belangenverstrengeling. Franken heeft vrijdag met de deken gesproken. 

Wat de gevolgen zijn, is niet duidelijk. Het proces gaat morgen verder. Franken zal daarbij aanwezig zijn, zei hij tegen de NOS. De Volkskrant schrijft dat hij mogelijk de verdediging van Holleeder neerlegt. Op de vraag wat hij gaat zeggen, wilde Franken niet ingaan.

STER reclame