Tjallingii: ik voelde mijn benen niet meer door het geschreeuw

Met een glimlach van oor tot oor en met zijn kinderen aan zijn zijde stapte hij op het podium. Nadat Marcel Kittel de roze leiderstrui had gekregen, werd de blauwe bergtrui overhandigd aan de 38-jarige Maarten Tjallingii.

Hij verdiende de bergtrui omdat hij als eerste de top bereikte van de Posbank. "Gisteren lukte het niet. En ik wilde zo graag. Ik ken die klim op de Posbank als geen ander. Ik ging zwaar schakelen. De mensen schreeuwden zo ontzettend hard, dat ik mijn benen niet eens meer voelde", vertelt Tjallingii. "Ik voelde mijn benen toen ik er bijna was. En toen ik eenmaal boven was, kon ik ze bijna niet meer bewegen."

Tjallingii bleef samen met Johann Van Zyl, Giacomo Berlato en Julen Amezqueta lang op kop. Met nog twintig kilometer voor de boeg had het viertal nog twee minuten voorsprong. De Zuid-Afrikaan Van Zyl ging kort daarna voor eigen succes, maar niemand kon volgen.

"In de finale dacht ik nog even: het kan nog. Maar ik kreeg mijn benen niet meer rond. Ik had mezelf helemaal gefocust op dat ene doel, de bergtrui. Toen die Zuid-Afrikaan ging, kon ik echt niet meer."

STER reclame