Feyenoord wint, NEC mist play-offs

Dirk Kuijt werd matchwinner Pro Shots

Bekerwinnaar Feyenoord, al zeker van de derde plaats, heeft het seizoen afgesloten met een 1-0 zege op NEC. De Nijmegenaren missen door de nederlaag de play-offs. 

In een volle Kuip kwam Feyenoord stroef op gang. Dario Dumic had al snel de 0-1 op z'n schoen, maar de verdediger knalde bij een rommelige situatie voor het Rotterdamse doel hoog over. Bij de thuisploeg zag de sterk spelende Eljero Elia een voorzet via NEC-speler Janio Bikel op de lat komen en miste Bilal Basacikoglu alleen voor doelman Brad Jones.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/2Van Bronckhorst: mooi om zo de zomerstop in te gaan

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

2/2Faber: we hadden de play-offs verdiend

De aanvaller trof kort na de pauze de de paal. Dirk Kuijt, toch nog op tijd fit voor de laatste wedstrijd van het seizoen, bleef in de 55ste minuut oog in oog met de keeper wel koel: 1-0. 

Kenneth Vermeer stond tot tweemaal toe de gelijkmaker in de weg en aan de andere kant kopte Eric Botteghin tegen de paal. NEC-topscorer Christian Santos en invaller Jay-Roy Grot hadden in de slotfase het vizier niet scherp genoeg staan voor de 1-1. 

Wedstrijdstatistieken Feyenoord-NEC

STER Reclame