Tom van Weert opende de score

Excelsior blijft in de eredivisie na zege bij Cambuur

Excelsior heeft zich gehandhaafd in de eredivisie. De Rotterdammers deden dat op eigen kracht door in Leeuwarden met 2-0 te winnen van SC Cambuur.

Excelsior wilde niet afhankelijk zijn van het resultaat van concurrent Willem II en speelde flink op de aanval. Al in de vierde minuut was het raak: Tom van Weert profiteerde van slecht uitverdedigen en punterde de bal via de paal binnen.

Nog voor rust hadden de bezoekers een reeks kansen op de 2-0, maar erna werd Cambuur beter en dreigde het toch nog even mis te gaan. Uit een mooie counter stelde Excelsior echter orde op zaken. Van Weert gooide er een knappe rush uit en gaf de assist aan Kevin Vermeulen.

Derde jaar

Excelsior begint dankzij de overwinning komende zomer aan de derde jaargang op rij in de eredivisie. De laatste keer dat de Kralingers zo lang op het hoogste niveau uitkwamen, was tussen 1982 en 1987.