Raymon van der Biezen in actie tijdens de Olympische Spelen van 2012 in Londen
NOS Sport

Van der Biezen houdt hoop op Rio

Raymon van der Biezen heeft de Olympische Spelen van Rio de Janeiro nog niet uit zijn hoofd gezet. Vijf weken geleden leek de BMX'er door een gebroken pols kansloos om zich voor de derde keer te plaatsen voor de Spelen, maar in Langs de Lijn zei hij zaterdagavond erop te mikken om eind mei bij de WK in Colombia zijn rentree te maken.

"Als ik nog naar Rio wil, dan zal het daar moeten gebeuren", aldus Van der Biezen, die zich alleen nog kan plaatsen middels een halvefinaleplaats in Medellin. "En ik denk dat het mogelijk is."

De nummer vier van de Spelen in Londen werkte de afgelopen weken in de fitnessruimte aan zijn herstel. De komende dagen hoopt hij weer voorzichtig zijn rondjes te kunnen rijden op de crossfiets. "En als ik volgende week op een BMX-baan heb gereden, kan ik zeggen of Rio haalbaar is of niet. Dan weet ik hoe mijn pols zich houdt."

Raymon van der Biezen (m) in actie

Bang dat hij een conditionele achterstand heeft opgelopen is Van der Biezen niet. Op die blessure na, voelt hij zich helemaal fit. "Maar voor de WK wil ik natuurlijk wel weer op de BMX hebben gereden. Om te kijken: zit het er nog in, voelt de pols goed? En ben ik sterk genoeg om met de rest mee te kunnen?"

Laatste Spelen

Of hij nu slaagt in zijn missie of niet, voor de 29-jarige Van der Biezen staat vast dat hij er in 2020 in Tokio niet bij zal zijn. "Nog eens vier jaar op deze manier verdergaan zou, met mijn zwakke rug, niet verstandig zijn. Ik vind het al heel tof dat ik het zo lang heb volgehouden. Bovendien word ik nu al de opa van het team genoemd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl