NOS Voetbal

'Frank de Boer zou Valencia of Everton geweldig vinden'

'Frank de Boer kijkt vooral naar de filosofie van een club'

Frank de Boer hoefde eind 2010 niet na te denken toen de directie van Ajax bij hem aanklopte om het stokje over te nemen van Martin Jol als hoofdtrainer. Hij gaf, tot verrassing van zijn directe omgeving, meteen zijn jawoord.

Zaakwaarnemer Guido Albers, en tevens goede vriend van De Boer, stond destijds perplex. "Ik zei tegen 'm dat dit niet het juiste moment was en dat hij nog wat stappen moest maken, maar Frank zei: 'Waar heb je het over? Ik ga dit gewoon doen'. Hij twijfelde geen moment of hij de klus moest aanpakken."

Altijd willen winnen

Het zegt genoeg over de mentaliteit van de Ajax-trainer. "Hij wil altijd winnen. Als we spelletjes doen, wil niemand met Frank in een team, want zodra er wordt verloren, is het altijd de schuld van de ander", glimlacht Albers.

De twee kennen elkaar van een vakantie op de camping en zijn sindsdien bevriend. Volgens Albers heeft de samenwerking, die in 2010 van de grond kwam, geen druk gelegd op hun vriendschap. "Ik zei van tevoren tegen Frank dat mijn vriendschap belangrijker is dan de zakelijke overeenkomst, en tot nu toe werkt dat fantastisch."

Toekomst

Twijfels over zijn toekomst heeft De Boer allerminst. De trainer, die zondag met Ajax voor de vijfde keer kampioen kan worden, meldde vrijdag op de persconferentie de knoop te hebben doorgehakt over zijn toekomst.

Zaakwaarnemer Albers was zeker van bondscoachschap Koeman

Volgens Albers, ook de zaakwaarnemer van onder anderen Ronald Koeman, speelt er vooralsnog niets. "Ik heb tegen Ajax gezegd dat er geen andere club is en ik heb ook met niemand gesproken en dat blijft ook zo", licht de belangenbehartiger toe.

"Frank zegt ook dat hij nu de focus nodig heeft om kampioen te worden, dus daar val ik hem ook niet mee lastig."

Clubs

Waar zou De Boer zijn trainersloopbaan willen vervolgen? Het blijft ongewis. Maar, zo verklapt Albers, clubs als Valencia of Everton zou De Boer niet zomaar de deur wijzen.

"Valencia en Everton zou hij geweldig vinden", weet de zaakwaarnemer. "Het gaat erom wat de filosofie is bij de club en hoe je wilt voetballen. Dat is hetgeen waar Frank naar zoekt."

Pro Shots
Met een vijfde landstitel binnen handbereik heeft Frank de Boer alle reden om te lachen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl