Mary Ann Franco en haar arts
NOS Nieuws

Blinde vrouw krijgt bij toeval zicht terug

Een blinde vrouw uit de staat Florida heeft als door een wonder haar zicht teruggekregen. De genezing was een bijwerking van een behandeling voor nekklachten.

's Ochtends kijk ik naar de zon en zie de stralen door de bomen vallen. Het is prachtig om weer te kunnen zien.

Mary Ann Franco

Mary Ann Franco was in 1995 betrokken bij een auto-ongeluk. Ze liep daarbij letsel op aan haar ruggengraat waardoor ze haar zicht verloor.

Recentelijk moest ze worden opgenomen in het ziekenhuis na een val. Een operatie was nodig om nekklachten tegen te gaan.

Kink

Franco zegt in eerste instantie zich het niet eens te hebben gerealiseerd. "Ik zei tegen de verpleegkundige 'He jij, met dat paars aan, geef me eens iets tegen de pijn'. Mijn nichtje was totaal verbaasd."

Franco's arts heeft geen idee waardoor haar zicht ineens is hersteld. Misschien is een ader verstopt geraakt door het auto-ongeluk, waardoor er minder bloed ging naar het deel van de hersenen voor zicht. Door de operatie kan die kink zijn verholpen.

'Hij heeft m'n zicht teruggegeven'

Zelf zegt Franco dat het een godswonder is. Ze ziet zelfs nu beter dan eerst, omdat ook haar kleurenblindheid is verholpen.

"'s Ochtends kijk ik naar de zon en zie de stralen door de bomen vallen. Ik kijk naar de wolken, de vogels en de eekhoorns die omhoog en omlaag klimmen. Het is prachtig om weer te kunnen zien."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl