Voormalig presidentskandidaat Mitt Romney Reuters

Ook Mitt Romney zal niet aanwezig zijn op de Republikeinse conventie, waar de presidentskandidatuur van Donald Trump zal worden bevestigd. Na het afhaken van ook beide George Bushes en John McCain is er nog maar één nog levende voormalig presidentskandidaat die naar de conventie komt: Bob Dole.

Romney was de vorige presidentskandidaat van de Republikeinen. Hij verloor de verkiezingen van Democraat Obama. Hij sprak eerder al zijn steun uit voor Ted Cruz, een voormalig tegenkandidaat van Trump.

Negatief

Het is bekend dat de kandidatuur van Donald Trump niet goed valt in de partijtop. Veel prominenten hebben zich al negatief uitgesproken over Trump. De weigering om naar de conventie te gaan is het nieuwste signaal van de prominenten. 

De voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Paul Ryan zei in een interview op CNN vanavond dat hij nog niet klaar is om Trump definitief te steunen. Volgens hem moet Trump meer doen om de partij te verenigen. Hij hoopt wel Trump uiteindelijk te kunnen steunen, omdat volgens hem geen enkele Republikein er aan zou moeten denken om Democraat Hillary Clinton te steunen.

De bijeenkomst van de Republikeinen is in juli.

STER reclame