Max Verstappen en Carlos Sainz www.redbullcontentpool.com

De overstap van Formule 1-coureur Max Verstappen naar Red Bull Racing kwam niet alleen omdat de leiding van Red Bull ontevreden was over de Rus Daniil Kvyat. Volgens topadviseur Helmut Marko speelden er ook bij Toro Rosso zaken waardoor de overgang per direct werd ingezet. "Er was sprake van toenemende onrust tussen Verstappen en Carlos Sainz. Op deze manier zijn er intern dus meerdere problemen afgehandeld."

Het optreden van Kvyat tijdens de afgelopen Grote Prijs van Rusland, waarbij hij Sebastian Vettel twee keer van de baan ramde, was volgens Marko een gevolg van de druk die de jonge Rus zichzelf oplegt. "Die heeft hij zelf opgebouwd, die kwam niet bij ons vandaan", zei Marko vandaag.

"Daniil was niet constant genoeg. Hij was dit jaar gemiddeld drie tot vijf tienden langzamer dan Daniel Ricciardo. Terwijl ze vorig jaar gelijk op gingen. Met de maatregel om hem naar Toro Rosso over te laten stappen, hopen we dat de druk wat bij hem is weggenomen. Onze luxe is dat we die mogelijkheid hebben.''

Verstappen heeft zich donderdag al meteen gemeld bij de fabriek van Red Bull Racing in het Engelse Milton Keynes. De Nederlandse coureur krijgt daar onder meer een stoeltje aangemeten.

Max Verstappen was donderdag al in Milton Keynes om zijn stoeltje te passen Getty Images

STER reclame