Natalie Grinham won simpel haar partij

Squashsters naar halve finales EK, heren uitgeschakeld

De Nederlande squashsters hebben in Warschau voor het eerst sinds 2013 weer de halve finales van de EK voor teams bereikt. Nederland (7) versloeg in het laatste pouleduel Ierland (3) met 3-0.

Natalie Grinham zette de toon. Ze gunde Laura Mylotte in de hele partij slechts negen punten. Milou van der Heijden had daarna ook geen kind aan Hannah Craig, die maar twaalf punten maakte. Tessa ter Sluis stelde vervolgens in vier games de zege veilig tegen Sophie O'Rourke.

Nederland neemt het in de halve finales op tegen favoriet Engeland. De Engelsen wonnen tot nu toe alle edities van het EK voor landenteams, op het toernooi van 2010 na. Dat werd gewonnen door Oranje.

Heren exit

De Nederlandse squashers speelden hun laatste groepsduel op het EK gelijk. Finland hield Oranje op 2-2, waardoor Nederland naast een plaats in de halve finales greep.

Piëdro Schweertman zette Nederland nog wel op voorsprong door Olli Tuominen te kloppen (12-10, 11-9, 11-3), maar daarna ging het mis. Dylan Bennett en Sebastiaan Weenink verloren hun wedstrijden, waardoor een gelijkspel het hoogst haalbare was.

Die remise werd door Bart Ravelli in vijf games veiliggesteld tegen Jami Äijänen: 5-11, 11-2, 13-11, 9-11, 11-5.

Oranje, dat in de afgelopen elf jaar één keer zilver en vier keer brons won, wist zich sinds 2012 niet meer te plaatsen voor de laatste vier.